Konferencja pn.: „Szkolne Smaki – Szkoły Dobrego Żywienia”
Informacja dotycząca konferencji pn.: „Szkolne Smaki – Szkoły Dobrego Żywienia”, realizowanej w ramach projektu „Szkoły przyjazne żywieniowo dzieciom”.
ZIN.0344.220.2013.AM
Dyrektorzy szkół
z terenu województwa mazowieckiego
Szanowni Państwo,
serdecznie zapraszam Państwa do wzięcia udziału w konferencji pn.: „Szkolne Smaki – Szkoły Dobrego Żywienia”, realizowanej w ramach projektu „Szkoły przyjazne żywieniowo dzieciom” obejmującego ogólnopolski cykl konferencji dla dyrektorów szkół oraz warsztatów kulinarnych dla osób zajmujących się bezpośrednio zbiorowym żywieniem w szkołach.
Podczas konferencji, która odbędzie się 3 grudnia 2013 r. w Warszawie, zaprezentowane zostaną standardy organizacji prozdrowotnego systemu żywienia w szkołach, a także przekazane będą kompleksowe rozwiązania umożliwiające sprawne i kompetentne wdrożenie tego systemu.
Realizatorem projektu jest Fundacja Banku Ochrony Środowiska oraz Fundacja „Szkoła na widelcu”, we współpracy
z Ministerstwem Edukacji Narodowej.
Inicjatywa została objęta honorowym patronatem Ministra Edukacji Narodowej oraz Mazowieckiego Kuratora Oświaty.
Podczas konferencji, która odbędzie się 3 grudnia 2013 r. w Warszawie, zaprezentowane zostaną standardy organizacji prozdrowotnego systemu żywienia w szkołach, a także przekazane będą kompleksowe rozwiązania umożliwiające sprawne i kompetentne wdrożenie tego systemu.
Realizatorem projektu jest Fundacja Banku Ochrony Środowiska oraz Fundacja „Szkoła na widelcu”, we współpracy
z Ministerstwem Edukacji Narodowej.
Inicjatywa została objęta honorowym patronatem Ministra Edukacji Narodowej oraz Mazowieckiego Kuratora Oświaty.
Szczegółowe informacje o konferencji, w tym formularz rejestracyjny, dostępne są na stronie internetowej: www.szkolnesmaki.pl.
Z poważaniem
wz. Mazowieckiego Kuratora Oświaty
/-/
Katarzyna Góralska
Mazowiecki Wicekurator Oświaty