XXI Ogólnopolska Olimpiada Wiedzy o Żywności
Uniwersytet Przyrodniczy wraz z Zespołem Szkół Przemysłu Spożywczego w Poznaniu zapraszają do udziału w XXI Ogólnopolskiej Olimpiadzie Wiedzy o Żywności
Uniwersytet Przyrodniczy wraz z Zespołem Szkół Przemysłu Spożywczego w Poznaniu organizuje XXI Ogólnopolską Olimpiadę Wiedzy o Żywności. W roku szkolnym 2018/2019 Olimpiada obejmuje etap szkolny, okręgowy i ogólnopolski.
I etap szkolny odbędzie się do 05 października 2018r.
II etap okręgowy - 23 listopada 2018r.
III etap ogólnopolski - 14-15 marca 2019r.
Olimpiada organizowana jest dla uczniów technikum, słuchaczy kursów kwalifikacyjnych kształcących w zawodach: technik technologii żywności, technik żywienia i gospodarstwa domowego, technik żywienia i usług gastronomicznych oraz liceum ogólnokształcącego. Laureaci finału Olimpiady otrzymują preferencje przy przyjmowaniu na studia. W roku szkolnym 2018/2019 laureaci mają wstęp bez egzaminu na następujące uczelnie:
Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu,
Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu,
Uniwersytet Rolniczy w Krakowie,
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie,
Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu,
Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie,
Politechnika Gdańska w Gdańsku,
Politechnika Łódzka w Łodzi,
Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie,
Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy w Bydgoszczy
Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie.
Regulamin konkursu na rok szkolny 2018/2019 : http://www.zsps.poznan.pl/index.php?go=olimpiada