Moje skróty

Kuratorium Oświaty w Warszawie

XXI Ogólnopolska Olimpiada Wiedzy o Żywności - Olimpiady zawodowe -

Nawigacja

Olimpiady zawodowe

Informacja

Strona znajduje się w archiwum.

XXI Ogólnopolska Olimpiada Wiedzy o Żywności

Uniwersytet Przyrodniczy wraz z Zespołem Szkół Przemysłu Spożywczego w Poznaniu zapraszają do udziału w XXI Ogólnopolskiej Olimpiadzie Wiedzy o Żywności

Uniwersytet Przyrodniczy wraz z Zespołem Szkół Przemysłu Spożywczego w Poznaniu organizuje XXI Ogólnopolską Olimpiadę Wiedzy  o Żywności. W roku szkolnym 2018/2019 Olimpiada obejmuje etap szkolny, okręgowy i ogólnopolski.

I etap szkolny odbędzie się do 05 października 2018r.

 II etap okręgowy - 23 listopada 2018r.

III etap ogólnopolski - 14-15 marca 2019r.

Olimpiada organizowana jest dla uczniów technikum, słuchaczy kursów kwalifikacyjnych kształcących w zawodach: technik technologii żywności, technik żywienia i gospodarstwa domowego, technik żywienia i usług gastronomicznych oraz liceum ogólnokształcącego. Laureaci finału Olimpiady otrzymują preferencje przy przyjmowaniu na studia. W roku szkolnym 2018/2019 laureaci mają wstęp bez egzaminu na następujące uczelnie:

 Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu,  

Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu,

 Uniwersytet Rolniczy w Krakowie,

Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie,

Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu,

Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie,

Politechnika Gdańska w Gdańsku,

 Politechnika Łódzka w Łodzi,  

Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie,

Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy w Bydgoszczy

Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie.

 

Regulamin konkursu na rok szkolny 2018/2019 : http://www.zsps.poznan.pl/index.php?go=olimpiada

Metryczka

Data publikacji 18.09.2018
Data modyfikacji 01.10.2021
Osoba wytwarzająca/odpowiadająca za informację:
materiały ZSPS w Poznaniu
Osoba udostępniająca informację:
Aneta Przygoda
do góry